Tom search

DAY TRIP: THE OLD NORCINERIA ART COOKING LAB WITH LUNCH + WINE TOUR WITH TASTING
Thanks to this special day trip you will discover all the things you don’t expect from Umbria! DAY TRIP: THE OLD NORCINERIA ART COOKING LAB WITH LUNCH + WINE TOUR WITH TASTING
Durée
1 Days
Difficulté
-
Prix
€ 330
Organisateur
Travel agency TURISTA PER SEMPRE VIAGGI

agenzia viaggi e tour operator

affitti vacanza

pacchetti vacanza

viaggi su misura

crociere

biglietteria aerea

liste nozze

last minute

Continuez

- That of the norcino, is an ancient craft, and Umbria, in particular, has managed to make it a real culinary art renowned since Roman times. We’ll visit a prestigious farm in the area to learn its secrets: history of pork, anatomy of the pig, basic techniques of cutting the pig, processing of meat up to the production of sausages, preservation and salting of meat. At the end of the lab, a well-deserved lunch of our work!- You cannot visit Umbria without enjoying its food and wine delights. The viticulture of our region has its origins at the time of the Etruscans and the ancient people of the Umbrians, who exploited the excellent predisposition of the soil to agriculture, and the advantageous climatic conditions to grape vine cultivation. To date, Umbria has about 13,000 hectares of vineyards, where the quality of production, rich in very prestigious autochthonous varieties, and environmental sustainability, are the cornerstones of its competitiveness. Also the gastronomy of the region offers lots of delicacies certified as DOC and DOP by quality level.

Programme
1 Days

- Quella del norcino, è un'antica arte, e l'Umbria, in particolare, è riuscita a renderla una vera arte culinaria rinomata fin dall'epoca romana. Visiteremo una prestigiosa fattoria della zona per apprenderne i segreti: storia del maiale, anatomia del maiale, tecniche di base per tagliare il maiale, lavorazione della carne fino alla produzione di salsicce, conservazione e salatura della carne. Alla fine del laboratorio, un meritato pranzo del nostro lavoro! - Non puoi visitare l'Umbria senza goderti le sue delizie enogastronomiche. La viticoltura della nostra regione ha le sue origini al tempo degli Etruschi e degli antichi popoli umbri, che sfruttarono l'eccellente predisposizione del suolo all'agricoltura e le vantaggiose condizioni climatiche alla coltivazione della vite. Ad oggi, l'Umbria ha circa 13.000 ettari di vigneti, dove la qualità della produzione, ricca di varietà autoctone molto prestigiose e la sostenibilità ambientale, sono i cardini della sua competitività. Anche la gastronomia della regione offre molte prelibatezze certificate come DOC e DOP per livello di qualità.

Ce qui est inclus

- Lunch - Tour Guide Adults 330€ Child from 3 - 12 180€

Ce qui n'est pas inclus
 - Transfer
Contacter l'établissement
Téléphone
label.fax